Monday, November 21, 2016

MR1617 INSO DINÀMICA D'INTERCULTURALITAT (PLATS DIVERSOS)

FITXA DINÀMICA

Dinamitzadors: Sara Calmaestra, Ivet Guisado, Paula Castro i Laura Pérez.
Número de participants: 40-50 persones.
Edat: Totes les edats.
Durada: 4 hores.

Recursos
- Equip de so.
- 45 cadires.
- 20 taules.
- Paper de mural.
- Pintures (sprays, pintura plàstica, retoladors, colors...).
- Pen amb música de diferents països.
- Menjar de cada país (Cadascú porta el plat típic del seu país).

Objectiu
      -  Promoure la interculturalitat.

Metodologia
Fase d’escalfament
Per començar cadascun dels participants farà una petita presentació sobre la seva cultura (costums, tradicions, religió, etc.) i el menjar típic del seu país.
Fase d’aprenentatge
Prèviament al dia de la dinàmica se’ls comunicarà que han de portar un plat del menjar típic del seu país.
Una vegada tots els participants hagin fet la seva presentació passarem a iniciar  l’activitat. Es col·locaran les taules formant una U i es col·locaran els
plats que hagin portat. Seguidament tots començaran a provar els diferents plats i així poder experimentar els diferents sabors i textures dels menjars d’altres països.
Mentre van provant el menjar, de fons sonaran diverses cançons relacionades amb els diferents països. D’aquesta manera crearem un ambient més acollidor.
Fase de consolidació
Per acabar i com a fase de consolidació se’ls demanarà que en el paper de mural, representin el que es per ells la interculturalitat amb frases, dibuixos, lemes, etc.
Finalment en acabar el mural, es demanarà que es col·loquin en rotllana i un per un explicarà la seva experiència i donarà la seva opinió de les activitats realitzades. (Quin menjar els ha agradat més, quin menys, que han dibuixat o han escrit al mural i el seu significat, etc.) 

1 comment:

  1. be, pero se sembla molt a l'activitat que vam comentar a classe sobre SOPES DEL MON que organitza l'ajuntament de Terrassa

    ReplyDelete