Tuesday, November 22, 2016

MR INSO 2016-2017 DINÀMICA INTERCULTURALITAT (Ivette, Maite, Marc i Rubèn)

FITXA DINÀMICA DE MEDIACIÓ

NOM DE LA SESSIÓ : El petit món
Durada: 9 a 19 hores                                                                         Edat: Totes les edats       
Participants: Ciutadans de Terrassa
Espai: Parc de Vallparadís
Dinamitzadors
  • Ivette Maqueda, Maite Lores, Marc López, Rubèn Gómez
Objectiu
  • Conèixer la cultura popular de totes les ètnies que conviuen a la ciutat de Terrassa
  • Compartir coneixements i visions del món
METODOLOGIA:
  • Preparació
Prèviament es faran diverses reunions amb els representants de cada ètnia per organitzar la programació, els espais, el material, la difusió, les adscripcions i totes les gestions necessàries per tenir-ho tot a punt.


  • Desenvolupament
A les 9h del matí ens trobarem al Parc Vallparadís i el representant de cada ètnia organitzarà el seu grup en cada zona assignada prèviament on cadascun festejarà la trobada segons la seva tradició.
Cada àrea/zona representarà la cultura tradicional amb música, balls i menjars típics de la seva terra, animant a compartir amb tothom que estigui interessat a conèixer les seves tradicions.
Per altra banda hi haurà un espai central on es durà a terme la programació de tot el dia, que consistirà en petites representacions en un escenari de cada cultura.
A les 11h del matí l´alcalde Jordi Ballart, inaugurarà la trobada amb un pregó de benvinguda.
El grup cultural tindrà l´oportunitat d´ensenyar a les altres cultures amb les que conviu a la ciutat, les tradicions més populars i característiques del seu país de procedència amb els seus balls, coreografies, música,  vestuaris típics, instruments musicals , costums, etc.
Durant tota la trobada els assistents podran passejar per tot el parc descobrint els petits països que tots junts formaran un petit món i a més a més podran viure l´experiència compartint menjars, música i balls.
  • Conclusió
         Al final haurem aconseguit que totes les cultures s’ajunten, es donin a conèixer  i convisquin  juntes promovent així el reconeixement entre cultures de la mateixa zona i la interculturalitat.
RECURSOS
  • Materials
Escenari, cadires, altaveus, equip de so, micròfon, programari, pregó d´inauguració i cloenda, valles divisòries, senyalitzacions, stand d´informació, programes i material publicitari.
  • Humans
L´alcalde i representants de la ciutat, representants de les comissions i dels diversos grups ètnics, organitzadors, coordinadors, presentadors, tècnics de so, montadors, servei de neteja, servei d´urgències sanitàries, serveis de seguretat, servei d´atenció i informació.
AVALUACIÓ:
  • Avaluació contínua: S’observarà als assistents tenint en compte la seva participació i si sorgeixen conflictes entre els mateixos o entre els repesentants de cada ètnia o cultura.
  • Avaluació final: Per valorar l’èxit de la trobada es tindran en compte el número d’assistents i la satisfacció de la gent, així com el ressò o impacte posterior en en els diversos mitjans de comunicació (xarxes socials, diaris…)  

1 comment: